Sivota i Grækenland

29. juli 2024

Kajak kan altså noget. Du kommer omkring, du får en (natur)oplevelse og så er det sjovt. Denne gang har jeg været i Grækenland på en sportsferie, men udnyttede selvfølgelig muligheden for at ro kajak.

Kajakstedet var Sivota, der er en by i det nordvestlige Grækenland – ikke så langt fra grænsen til Albanien. B yen ligger på det græske fastland, men man kan se til øen Korfu, der ligger nogle kilometer fra kysten.

Området har mange små øer og nogle større øer, der i udpræget grad er naturperler. Det skyldes blandt andet, at området får en del regn om vinteren, hvorfor området er godt bevokset. Området er skabt gennem vulkansk aktivitet for flere milioner år siden, hvilket bla. har skabt huler, laguner og klippeskær.

Roturen havde netop til mål at ro til en lagune, hvor vandet var turkis og ser skulle være mange fisk. Det ville jo være et spændende område at ro og svømme i.

Desværre havde jeg ikke egen kajak med, men måtte klare mig med et sit-on-top-kajak. Den kan nu altså også noget, når der er 35 grader i skyggen. Og så er den jo god til at navigere i klippefyldte områder, når man undersøger små huler og klippeskær.

Den Blå Lagune blev besøgt, men mere interessant var de mange huler, der kunne undersøges. På billedet til venstre ses en af de huler, jeg fik besøgt under sportsferien. Den var dyb og det var muligt at svømme ind i den. Det blev selvfølgelig prøvet.

Var roturen så en oplevelse? Ja, da. Desværre var den ikke så lang, men temperaturen var også så høj, at en længere tur ikke var så attraktiv.

Rute: Sivota Vraka – den Blå Lagune – retur
Isætning:  39.400726, 20.234127 (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 3,2 km
Vejr: 35 grader. Vind 1-2 m/s fra syd. Solskin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.