Penne med kødsovs
En meget let opskrift på pasta og kødsovs. Her med penne (pastarør), som er lette at opbevare og koge. Og hvem kan ikke lide pasta med kødsovs?
P.s.: Du kan lave retten uden kød! Det fungerer også fint. Og så er man jo næsten studerende igen….
Ingredienser
100 gram penne
1 liter vand
2 skefulde smør eller margarine
2 hakkede fed hvidløg
2 skefulde mel
1 suppeterning med okse eller kyllingesmag
3 dl. mælk
150 g. hakket oksekød (eller kyllingestykker)
Salt og Peber
Parmesanost, revet
Opskrift
Kog penne som anvist på posen. Hæld vandet fra.
Lav lidt kyllinge- eller oksekødssuppe ved at koge suppeterningen i 2 dl. vand. Rør rundt til vandet koger og terningen er opløst. Hæld suppen over i en kop.
Rist kødet i på panden i en lille smule smør eller margarine (1 teskefuld). Lad kødet hvile på panden.
Smelt resten af smørret i en gryde og rist hvidløg i ca. 2 minutter. Kom de to skefulde mel i smøret og rør konstant rundt i ca. et minut, så det bliver lidt fast. Kom suppe og mælk i gryden, mens der røres rundt. Tilsæt salt, peber og parmesanost og rør rundt, mens osten smelter. Tilsæt kød og pasta og varm det op, mens der røres rundt.