Halloween
Halloween er jo blevet en dansk tradition, selvom jeg nok foretrækker fastelavn. Men der sælges selvfølgelig ikke så mange kostumer eller græskar. Men har traditionen også spredt sig til kajakverdenen? Enkelte steder kan man finde græskar og kajakker, men heldigvis ser du ud til, at man kan slippe for hysteriet på en kajaktur….
I stedet er her en opskrift på græskarbrød så du kan smøre dig en ordentlig madpakke til kajakturen.
- 600 g græskar , fx hokkaido
- 25 g smør
- ¼ liter vand
- ¼ liter kærnemælk
- 50 g gær
- 1 tsk sukker
- 1 spsk groft salt
- 150 g durummel
- 700 g hvedemel
Pensling
- kærnemælk
Bagetid: Ca. 40 min. ved 200°
Fjern kernerne fra græskarret. Skær græskarret i store både og skræl dem (skær ikke for tæt på skrællen). Riv græskarkødet groft – der skal være ca. 400 g. Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt græskarkød og de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet – dejen er lind. Form dejen til et rundt brød og stil det på en plade med bagepapir. Lad det efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl græskarbrødet med kærnemælk og bag det midt i ovnen.
Kilde : Karolines Køkken