Tætne kajakken
Hvis kajakken begynder at tage vand ind i pakrummene, er det tid til at søge efter huller eller sprækker, hvor vandet kan komme ind. Start med at gå kajakken efter og se efter synlige skader. Er der huller i selve skroget, skal du måske i gang med en glasfiber-reparation, hvis kajakken er af glasfiber. Er den af plastik, findes der reparationssæt, du kan benytte.
Hvis der ikke er synlige skader på kajakken, så må du i gang med en nærmere undersøgelse. Ofte er gennembrydninger i skroget den store synder. Så undersøg beslag, holdere, luger og evt. gennemførelse af wire til ror og finne. Er der ikke synlige skader eller revner, så er næste trin at fylde pakrummet med vand for at se, hvor det løber ud.
Tag lugen af og fyld godt med vand i pakrummet. Da vand vejer en del, så sikrer dig, at kajakbukke eller lignende kan holde. Jeg har her anvendt to bukke. Så er jeg sikret og kan kravle rundt om kajakken for at undersøge, hvor vandet løber ud.
Og i dette tilfælde kunne jeg hurtigt se, at noget var utæt. Der dryppede vand på jorden, så jeg måtte undersøge finnebrønden. For det var her, vandet kom fra. Desværre ikke det letteste sted at reparere udefra, så jeg prøvede indefra. Tilsyneladende kommer utætheden forest i finnebrønden, hvilket giver mening, da der er lidt revnedannelse. Brønden sidder tilsyneladende fint fast, så noget silikone kan her gøre en forskel. Så skal kajakken bare tømmes for vand, inden stedet repareres.
Pas på med ikke at komme et for tykt lag på – og husk at rengøre stedet før du begynder. Brug lidt rensebenzin, så området affedtes. Så holder silikonen bedre fast. Du kan med en våd finger forme silikonen, så den dels trykkes ind i revnen, dels fordeler sig jævnt.
Så er der en test tilbage. Lad silikonen tørre op og fyld så igen pakrummet med vand. Nu skulle kajakken gerne være tæt. Ellers må du igang igen.